Ik wil hulp bij het aanvragen van een mvv

Wij bieden hulp bij bij het invullen van de benodigde formulieren en het verzamelen van de juiste documenten. U ontvangt van ons een gepersonaliseerde lijst met benodigde documenten voor de mvv-aanvraag. Na ontvangst controleren wij de documenten en dienen de aanvraag voor u in. Door onze ervaring bij de IND zijn wij in staat om snel uw mvv-aanvraag in te dienen. 

 

MVV aanvragen? Een mvv-aanvraag kan tijdrovend en complex zijn als u geen ervaring heeft met de IND.

 

Mijn IND

U kunt de aanvraag zelf indienen. Dat kan via  mijnind.nl. U kunt in dit systeem documenten uploaden. Houd u er rekening mee dat dit systeem zeer beperkt is en soms misleidend kan zijn. U denkt voldoende te hebben aangeleverd, maar wordt achteraf geconfronteerd met lastige vragen of zelfs een afwijzing. Het aanvragen van een mvv en een verblijfsvergunning wordt steeds lastiger. Onze mvv advocaat en mvv-specialisten helpen met het indienen van een goede, volledige en kansrijke mvv aanvraag.

Kosten

Net als het aanvragen van een rijbewijs of een nieuwe ID-kaart betaalt u ook voor de behandeling van de mvv-aanvraag. Klik hier voor meer informatie over de hoogte van de leges. Deze kosten betaalt u rechtstreeks aan de IND. Na ontvangst van de leges zullen zij de aanvraag in behandeling nemen.

Als u de aanvraag door onze mvv specialisten laat begeleiden betaalt u ook voor onze werkzaamheden. Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaardbedrag van €605,- incl BTW. Dit is een vast bedrag voor alle werkzaamheden.

 

Beslistermijn

U kunt binnen 90 dagen een besluit verwachten van de IND. Soms kan dit wat langer duren. Wordt de mvv-aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt uw buitenlandse partner of buitenlands familielid een mvv-sticker in het paspoort. Met de mvv-sticker kan uw partner of familielid naar Nederland afreizen. Na binnenkomst in Nederland kan de verblijfsvergunning bij het dichtstbijzijnde IND-loket worden opgehaald. 

 

Wat zijn voorwaarden voor een MVV?

 • U bent met elkaar getrouwd of u hebt samen een geregistreerd partnerschap. Of u bent ongetrouwd en hebt een duurzame en exclusieve relatie met elkaar.
 • U bent allebei 21 jaar of ouder.
 • Uw partner heeft het basisexamen inburgering buitenland gehaald of is vrijgesteld en hoeft het inburgeringsexamen niet af te leggen.
 • U gaat met uw partner samenwonen en u schrijft zich samen bij de gemeente in op hetzelfde adres
 • U verklaart als referent (verblijfsgever)dat u optreedt als referent (referentenverklaring)
 • U heeft als referent voldoende inkomen. Dit inkomen moet daarnaast zelfstandig en duurzaam zijn
  Vrijstelling van de inkomens geldt in de volgende situaties:
  • U heeft als referent de AOW-leeftijd en ontvangt een AOW-uitkering.
  • U bent als referent blijvend en volledig arbeidsongeschikt.
  • U bent als referent blijvend niet in staat om aan de plicht tot arbeidsinschakeling te voldoen.

 

Formulieren:

Aanvraagformulier Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)
Bijlage Antecedentenverklaring
Bijlage Basisexamen inburgering buitenland
Bijlage Intentieverklaring TBC-onderzoek
Bijlage Relatieverklaring (ongehuwde partners)
Bijlage Verklaring omtrent inkomen zelfstandig ondernemer

Bijlage Vragenlijst voor verblijf bij partner
Bijlage Werkgeversverklaring

Bezoekadres

Ledig Erf 4
3582 EA Utrecht

Telefoon

Kantoor: 030-2593423