Ik wil in bezwaar tegen de afwijzing van mijn mvv aanvraag

Is uw mvv aanvraag afgewezen? Dan kunt u onze mvv advocaat en mvv specialisten verzoeken om bezwaar maken te maken tegen het besluit van de IND.

 

Toevoeging

U komt mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Dit hangt af van de hoogte van uw inkomen. Wij dienen de aanvraag in bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als de toevoeging wordt verleend, dan betaalt u slechts een eigen bijdrage voor de bezwaarprocedure. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen. De laagste eigen bijdrage bedraagt €152,-

Bekijk voor meer informatie de website van de Raad voor Rechtsbijstand

 

Mogelijkheden in bezwaar

In bezwaar vindt een volledige heroverweging plaats. Dit betekent dat tussen de datum van de afwijzing en het besluit op bezwaar nieuwe feiten en omstandigheden meetellen. 

Voorbeelden:

  • U heeft na de afwijzing alsnog het inburgeringsexamen behaald. Het inburgeringscertificaat kan alsnog in bezwaar worden toegevoegd aan het bezwaardossier. 
  • De mvv aanvraag is aanvankelijk afgewezen vanwege uw arbeidsovereenkomst en/of inkomen. Na de afwijzing ontvangt u een nieuw contract. Het nieuw contract kan in bezwaar alsnog worden toegevoegd aan het IND-dossier. De IND is gehouden om uw nieuwe arbeidsovereenkomst in de besluitvorming te betrekken.
  • De IND was van mening dat u onvoldoende heeft bewezen dat u een duurzame, exclusieve relatie heeft die gelijk is te stellen met een huwelijksrelatie. In bezwaar kunt u met meer bewijsstukken proberen de IND te overtuigen dat de relatie met uw buitenlandse partner echt is.

 

Wij kunnen u hierin bijstaan. Met onze jarenlange ervaring en kennis kunnen wij u helpen met een kansrijker bezwaar

Bezoekadres

Ledig Erf 4
3582 EA Utrecht

Telefoon

Kantoor: 030-2593423